utorok 7. júna 2011

UniCredit Bank znovu ohuruje akciovými úvermi

UniCredit Bank znovu ohuruje akciovými úvermiUniCredit Bank oproti minulým rokom zdvihla fixnú sadzbu na 10,69 % p.a.. Ani nie pred necelým rokom táto banka oslávila svoje narodeniny ponukou spotrebných úverov s fixným úverom, a to pre všetkých na úrovni 9,99 % ročne. Hneď nato, o mesiac neskôr prišla opäť s novými akciovými pôžičkami, ale jednotný úrok pre bonitných aj menej bonitných klientov sa však už pod desaťpercentnú hranicu nezmestil.
Tento úrok sa rozhodla banka nastaviť na úrovni 10,69 % ročne. Priemerná sadzba sa pri bezúčelových spotrebných úveroch podľa banky pohybuje okolo 11 až 12 % ročne. Túto kampaň banka po zime zopakovala v lete s menšími obmenami, od novembra do 23. decembra, ale tento úrok znížila pod desať percent.

Aby sme si vedeli predstaviť, tak väčšina konkurenčných bankových domov začína pri bezúčelových spotrebných úveroch na jednocifernom úroku. Napríklad Poštová banka má sadzbu 7,50 percenta ročne. Ostatné banky sa pohybujú na hornej hranici okolo 15 až 20 percent za rok.

Akciová sadzba UniCredit Bank platí počas celého času splácania pôžičky. Okrem jedného úroku banka novému dlžníkovi odpustí do konca júna celý poplatok za vybavenie úveru. Úrok , ktorý si banka berie späť za spotrebiteľský úver sú 2 percentá zo sumy tohto úveru, minimálne 30 eur. Dvojeurovému poplatku každý mesiac za vedenie účtu sa nový dlžník nevyhne. Napríklad bezúčelový spotrebný úver od 650 do 25-tisíc eur so splatnosťou najviac sedem rokov banka poskytne klientovi, ktorý sa preukáže pravidelným mesačným príjmom najmenej 280 eur.

UniCredit Bank síce spustila akciu na spotrebné pôžičky, no viaceré jej konkurentky ešte pokračujú v akciách na hypopôžičky. V rámci nich viaceré finančné inštitúcie spustili úrok, ktorý sa pri jednoročnej fixácii začína na 3,55 percenta ročne. Ešte k tomu odpúšťajú poplatok za poskytnutie úveru, či pomáhajú s vybavovaním na katastri. Akcie platia do konca júna (OTP Bank, Dexia banka), do polovice júna (Tatra banka),či do konca mája (Slovenská sporiteľňa, ČSOB). Zdroj: Finančný spravodaj

Potrebujete úver alebo pôžičku?

Poskytujeme odborné poradenstvo na vysokej úrovni pre bankové a nebankové úvery. Ponúkame riešenia aj klientom, ktorí majú exekúcie alebo im hrozí dražba nehnuteľností, vyskúšajte finančnú službu Quatro pôžičky alebo produkt Pôžička pre každého.