sobota 22. októbra 2011

Bankový úver či nebanková pôžička


Bankový úver či nebanková pôžička. Poznáme už pojem RPMN a vieme čo je to fixácia. V ďalšom kroku si povieme, či sa vydať cestou bankového úveru alebo radšej pôžička od nebankovej spoločnosti. Podľa čoho sa rozhodovať? Časť záujemcov o pôžičku má zažité, že banky sú tu stále a spolupráca s bankou je vysoko bezpečná. To je až na výnimky pravda. Banky skutočne tak často nekrachujú alebo nie sú vytunelované. Ale pozor, keď si peniaze požičiavate, tak vám predsa nemusí vadiť, keď banka skrachuje! Táto informácia je pre vás podstatná len keď banke dáte svoje vlastné peniaze, tie potrebujete mať v bezpečí.

Banky však majú nevýhodu tam, kde by ste čakali výhodu. Banka, to je väčšinou celorepubliková sieť pobočiek, s centrálou a často medzinárodnou pôsobnosťou. Veľkosť však vždy robí spoločnosť strnulú a neohybnú. Preto nedokáže pružne zareagovať na vaše požiadavky a každá zmena alebo návrh musí prejsť schvaľovacím procesom, takže v konečnom dôsledku môžete zvyčajne na obstaranie rýchlej pôžičky zabudnúť, leda by ste si pod týmto pojmom predstavili pôžičku, ktorú dostanete do 1 mesiaca.

Tak dlho sa vždy čakať nedá. Iste, môže to trvať aj menej, ale v banke skôr počítajte s dlhším trvaním. Navyše banky sú veľmi opatrné a podrobne si overujú, komu peniaze požičiavajú a či nemáte nejaký ten mínus. Ak nájdu o vás záznamy v registri dlžníkov a neplatičov, len veľmi ťažko sa budete brániť a presviedčať ich o svojom dobrom úmysle všetko v riadnom termíne vrátiť. Výhodou banky je, že sa v nej točí veľké peniaze a vďaka vysokej sile je schopná poskytnúť výhodné pôžičky s nízkymi úrokmi. Nižšími ako nebankové subjekty.

Naproti bankám sú práve nebankové inštitúcie. Sú to často hráči v rámci Slovenskej Republiky, niektorí však už stihli expandovať a iní k nám zase expandovali z cudziny. Tieto spoločnosti sú dobrým protipólom pre banky a dá sa povedať, že ich môžeme charakterizovať opačnými vlastnosťami.

Pôžičky od nebankovej spoločnosti sú väčšinou rýchle, určite rýchlejší ako bankové úvery. Týždeň môžete považovať za maximum a nie je nezvyčajné, kedy záujemcov získa pôžičku ešte ten istý deň. Úroky od nebankových spoločností sú skôr vyššie ako u bánk, ale je možné nájsť aj výnimky.

Čo sa týka bezpečnosti, tu platí rovnaká šokujúce informácie, ako v prípade bánk, nemusí vás to zaujímať. V tejto dobe sú už všetky spoločnosti, ktoré požičiavajú peniaze zo zákona poistené na veľmi vysoké čiastky proti úpadku a tak aj keby ste peniaze do spoločnosti vkladali sami, nemal by to byť bezpečnostný problém.

Navyše, nebankové inštitúcie by často nemuseli mať problém s tým, že je váš záznam v registri dlžníkov. Niektoré sa do neho ani nepozerajú a tak budú vlastne jedinou šancou, ako pôžičku získať.

Či už sa teda rozhodnete pre banku alebo pre nebankovú spoločnosť, zvážte všetky pre a proti, ktoré sme si tu dnes uviedli.

2 komentáre:

  1. Môžem znovu usmievať poďakovanie pánovi Mathieu Severin I
    získal úver vo výške € 6,000 a dvaja z mojich kolegov tiež dostal
    Pán Mathieu Flabeau pôžičky bez problémov so sadzbou 3% louisewilmassse@gmail.com
    o rok, keď úver v niekoľkých krajinách, ako je Francúzsko,
    Monako, Belgicko, Švajčiarsko, Luxembursko, Kanada, Kanaďania Etc ... I
    poradí vám, aby ste si vybrať zlú osobu, ak chcete
    skutočne urobiť pôžičku peňazí do svojho projektu
    druhej. Som po túto správu, pretože pán Mathieu Severin ma urobil
    dobrý s týmto úverom. Je to cez kamaráta, ktorý som sa stretol
    to poctivý a šľachetný človek, ktorý mi umožnilo získať tento úver.
    Takže moja rada vážne a rýchla pôžička svedectvo v 24H
    kontaktovať ho a on uspokojí vás na
    Všetky služby, ktoré budú vyžadovať.
    Tu je jeho e-mailovú adresu:
    Mail: louisewilmassse@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sme hlavné Írsko / Priamy poskytovatelia Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, dlhopisov a CD a tieto finančné nástroje sú špeciálne pre prenájom a predaj. Sme jedným z popredných poskytovateľov finančných nástrojov s kanceláriami po celej Európe.
    vždy dodáme včas a presnosť, ako je uvedené v dohode. Máte možnosť slúžiť našim prenajatým zariadeniam na obchodné programy, financovanie projektov, zvýšenie úverovej linky, úvery podnikom (úvery na podnikanie alebo obchodné expanzné pôžičky), úvery na obstaranie vybavenia (priemyselné zariadenia, letecké remeslá, lode atď. ako aj iné finančné nástroje vydané od banky s ratingom AAA, ako sú HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank, Standard Chartered Bank a iné za prenájom v najnižších dostupných sadzbách v závislosti od nominálnej hodnoty potrebného nástroja , Naše zmluvné podmienky sú primerané.
    POPIS NÁSTROJOV:
    1. Nástroj: Banková záruka (BG) / SBLC (dodatok A)
    2. Celková nominálna hodnota: 10M MIN až 50B MAX USD alebo Euro
    3. Emitujúca banka: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS alebo iná Top 25.
    4. Vek: Jeden rok, jeden deň
    5. Leasing Cena: 4 + 2%
    6. Predajná cena: 32 + 2%
    7. Dodávka spoločnosťou SWIFT.
    8. Platba: MT103-23
    9. Pevná kópia: Doručená zásielka do 7 pracovných dní.
    Ak potrebujete firemné úvery, medzinárodné financovanie projektov atď., Alebo ak máte klienta, ktorý si vyžaduje financovanie svojho projektu alebo podnikania, sme tiež prepojené s veriteľmi, ktorí sa špecializujú na financovanie finančných nástrojov, ako sú BG, SBLC, POF alebo MTN, financujeme 100% nominálnej hodnoty finančného nástroja.
    Dotazníky agentov / maklérov / sprostredkovateľov sú tiež vítané; obráťte sa na nás, ak máte záujem o niektorú z našich služieb a o kvalitné služby.
    Meno: Fachtna O'Mahony
    E-mail: paciolifinancialservicesltd@gmail.com
    Skype id: paciolifinancialservicesltd@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť